Lokalforeninger
Landsforeningen
Fjordhesten Danmark er den landsdækkende forening, for alle, der ejer eller holder af fjordheste.
Foreningen beskæftiger sig med såvel avl som sport og repræsenterer racen i internationale anliggender.
Kun Fjordhesten Danmark kan kåre og stambogsføre heste. Det kræver derfor medlemskab af Fjordhesten Danmark, hvis du ønsker at beskæftige dig med avl.
På sportssiden arrangerer Fjordhesten Danmark terrænprøver, den landsdækkende FJ-Tour, hvor ryttere og kuske uanset niveau, samler point mhp. at vinde årets rytterpokal og årets kuskepokal. 
Det er også Fjordhesten Danmark, der arrangerer Danmarksmesterskaber (DM) for ryttere og kuske. I 2008 holdes det for femte gang (og som sædvanligt i et praktisk samarbejde med en af de lokale foreninger).
Hertil kommer muligheden for at deltage ved internationale fjordhestestævner som f.eks. Nordisk Mesterskab, der holdes hvert andet år. Danmark var vært i 2001 og i 2007. I 2009 afvikles mesterskaberne i Sverige og i 2011 er det Norges tur. Går alt efter planen, vender mesterskabet tilbage til Danmark i 2013.
I 2006 arrangerede Danmark det første Europæiske mesterskab nogensinde i forbindelse med at vi fejrede stambogs-jubilæum på Vilhelmsborg (www.vilhelmsborg.dk).
Avl og sport kombinerer vi bl.a. i en brugstest med diplom. Her kan fjordheste med stamtavle tilmeldes såvel nogle obligatoriske moduler (mønstring og agility) som nogle frivillige moduler (bl.a. ridning  og kørsel i terræn, dressur under rytter og for vogn). 
Vi arrangerer også opdrætter-/bruger-kurser, hvor vi beskæftiger os med fjordhestens historie og såvel avl som sport/brug. Disse kurser er først og fremmest for nye fjordhesteejere.
Med jævne mellemrum starter vi en dommeruddannelse op, senest i 2006. De første tre moduler er åbne for alle medlemmer af Fjordhesten Danmark, da de også afholdes under overskriften "bedømmelsesforståelse". De efterfølgende moduler er kun for medlemmer, der satser på at gå til dommereksamen.
  
Som medlem af Fjordhesten Danmark får du desuden:
  • Velredigeret medlemsblad "Fjordhesten" to gange årligt samt den årlige hingsteguide med billeder og relevante oplysninger om avlshingste, der er godkendt til avl på en dansk kåringsplads.
  • Fjordhesten Danmark har en hel side i Hest & Rytter hver mdr. Bladet udsendes til alle medlemmer.
  • Fordelagtige priser ved handel i Fjordbutikken (se link under menupunktet Foreningen eller klik dig ind på første skærmbillede efter klik på det danske flag på forsiden af vor hjemmeside).
  • Personlig adgangskode til Fjordhorse, vor digitale stambog med oplysninger om tæt ved 21.000 fjordheste. Den personlige adgangskode skal du også bruge til den lukkede del af hjemmesiden, dvs. "Medlemshjørnet" og til Fjordbørsen (hvis du vil annoncere heste til salg).
  • Gratis optagelse af salgsheste i "Fjordbørsen" (se i venstre menu-søjle)
Fjordhesten Danmark er det EU-anerkendte avlsforbund her i landet med kontakter til fjordhesteforeninger i hele verden.
 
De lokale foreninger
Herunder finder du links til de lokale fjordhesteforeninger. De lokale foreninger er ikke foreninger under Fjordhesten Danmark. Det vil sige at et medlemskab af en lokalforening ikke giver medlemskab af  Fjordhesten Danmark og omvendt.
Men vi har naturligvis det samme mål, nemlig at gøre det sjovt og spændende at være fjordhesteejer og fjordhestebruger samt at udbrede kendskabet til den dejlige race, der er i centrum af alt vort arbejde.