Et godt tilbud til dig 2017

Sunny Fjordblik

Kært barn har mange navne

Det glæder også Fjordhesten, som for r tilbage især var kendt som nordbaggeren eller husmandshesten, fordi den først og fremmest var de mindre landbrugs hest.
"Den lille gule", "norskeren", "vestlands-hesten" eller i nyere tid den københavnske version "punker-hesten" er andre betegnelser. Senest er "norsk fuldblod" kommet til.
Men selv om vi godt ved, hvad det er for en hest, vi snakker om, lige meget hvilket af navnene, der bruges, så er racens officielle navn i dag Fjordhesten.

Fjordhesten kommer fra Norge

Fjordhesten er en af de ældste hesteracer i Europa. Ligesom mennesker i isolerede egne gennem generationer formes af natur og miljø, således også med Fjordhesten, hvis oprindelse er det barske norske vestland.

øjnene skal være som søerne p højfjeldet en midsommeraften: store, dybe og klare. Halsen skal være velrejst og kæk som en forelsket ungersvend p vej til sin "jente". Manken markeret som konturerne af fjeldet mod aftenhimlen. Temperamentet livligt som fossen ved tøbrud, og dog godmodigt.

Det er derfor ingen tilfældighed, at Fjordhesten har Norges natur og folk i sig. Norge med fjeld og blånende fjord, rig på natur. Stræbsom, nøjsom og udholdende.

Fjordhesten kan det hele

Den er lærenem. Den er udholdende. Den har glimt i jet. Den er nøjsom. Den har sjældent brug for dyrlæge. Den er arbejdsom. Den kan også lide at lege og drille. Den er venlig og imødekommende. Den kan sagtens bære familiens tungeste. Den er hele familiens hest. Bedstemor kører og børnene rider. Den er god i terrænet. Mange Fjordheste kan lide at springe. Andre foretrækker dressurbanen. Den er en fortræffelig kørehest. Den er en herlig kammerat, ligegyldigt hvor du er sammen med den.

Har du en Fjordhest
- eller tænker du på at få en

Hvis svaret er ja, så bør du være medlem af Fjordheste Danmark, den landsdækkende forening for fjordhestevenner i alle aldre. Du er også velkommen i foreningen, selv om du ikke har fjordheste, du skal blot holde af dem.

Ved indmeldelse efter 1 oktober gælder kontingentet for det efterfølgende år.
Indmeldelsen træder først i kraft når indbetalingen er registreret
Tryk her for familiemedlemskab
  01.01.2017 -  31.12.2017  750 kr.

Tryk her for personlig indmeldelse
  01.01.2017 -  31.12.2017 650 kr.

Tryk her for juniormedlemskab (under 24 år)

01.01.2017 -  31.12.2017  450 kr.

Tryk her for seniormedlemskab (fyldt 65 år)

01.01.2017    -  31.12.2017 450 kr.

Tryk her for udlandsmedlem (Europa)
  01.01.2017    -  31.12.2017  400 kr.

Tryk her for udlandsmedlem (uden for Europa)
  01.01.2017   -  31.12.2017  450 kr.