Medlemsbladet ”Fjordhesten” 2006

Årets sidste blad har focus på sporten på Vilhelmsborg, hvor der ved jubilæet i august blev holdt såvel DM som EM. Der er portrætartikler om nogle af vinderne.  Artiklen ’Ukendt om onsdagen – Europamester om søndagen’ fortæller om 16-årige Anja fra Sydfyn og hendes vallak Lasse. ’Rigtige kvinder kører fjordhopper’ har Malene Bloch fra Skjern i centrum sammen med hopperne Stine Nørup og Trine Nørup. ’Europamester i beskedenhed’ fortæller om sjællandske Bjarne Wisler og Kastanielystens Annabella, - ekvipagen kørte sig helt til tops ved EM for 1-spand.  Der er referat fra årets følskuer. Der er bedækningsstatistik for 2006 og nogle rigtig gode artikler om fodring af fjordheste samt alt det, der ikke er plads til at nævne her, men læs det selv.

Så er vort 65-årige jubilæum på Vilhelmsborg godt overstået. Reportagerne herfra er så omfattende, at de må deles over to blade. Vi sætter focus på avlen i dette blad, for det var jo med avlen, det hele begyndte i 1931, hvor det blev beslutte at sætte avlsarbejdet i system og at holde kåring. 10 år senere blev den første stambog udgivet, og det er den udgivelse, vi nu fejrer. Bladet indeholder referat fra hingste- og hoppekåring samt 2 års finalen. Der er også referat fra regionalkåringen og fra dyrskuerne. Årets Grand Prix får nogle ord med på vejen og naturligvis er der også en oversigt over DM-mestre og EM-mestre (den store sportsomtale kommer først i nr. 185).

Juli-bladet indeholder referater fra forårets plageskuer. Det fortæller om åben stald-dagen, hvor en række fjordheste-familier landet over åbnede deres døre for publikum for at vise ’verdens bedste hest’ frem. Dyrskuesæsonen er godt i gang og der er en oversigt over de første modtagere af ’Det grønne jubilæumsdækken’, - et dækken, som er lavet i et begrænset antal eksemplarer i anledning af vort 65-årige stambogsjubilæum med det formål at give det til fjordheste med gode resultater ved eksteriør-bedømmelse. De første dækner er givet til ’dyrskuets bedste medlemsejede fjordhest’. Der er en artikel om FJ-tour’en og om årets første fjordhestestævner, nemlig Nordfjordhesten’s stævne primo maj og Fynske Fjordheste’s stævne en uge senere.

Maj-bladet  indeholder referat fra generalforsamlingen i marts. Her blev planerne for en ny struktur lagt frem og generalforsamlingsdeltagerne var særdeles positive. Ideen med den nye struktur er at tredele bestyrelsen i et forretningsudvalg , der har det overordnede ansvar for administration og økonomi, og to komiteer, nemlig en avlskomite og en sportskomite. Sommeren over skal der arbejdes videre med planerne og forslag skal fremlægges på en ekstraordinær generalforsamling til november.

Jubilæet i august får naturligvis også spalteplads og det bliver et kæmpestort arrangement. Før vi kommer så langt er der regionalkåring, hvordan det foregår fortælles også i bladet. Nr. 182 er på i alt 24 sider, på et par af dem er der gode råd til de hoppe-ejere, der planlægger at få føl i 2007.

Jubilæumsårets første blad er udkommet. Som sædvanligt er det alsidigt med stof til både avlere og brugere af fjordhesten. Der er indkaldelse til generalforsamling. Der er invitationer til forårets plageskuer og lidt statistik om dem fra sidste år. Der varmes op til dyrskuerne. Så snart de er forbi følger regionalkåringen, og i år skal vi også til Bornholm. I august kulminerer jubilæumsfestlighederne med en rigtig Fjordhestival på Vilhelmsborg. Den spændende føljeton om farvenedarvning fortsætter. Så er der sporten med omtale af en del af arrangementerne i 2006. Opremsningen kunne fortsætte, men læs det selv. Og er du ikke medlem af Fjordhesten Danmark, så skulle du skynde dig at blive det!