Medlemsbladet ”Fjordhesten” 2007

I nr. 188 orienterede vi om den norske beslutning om at udelukke stambogen og stort set udelukke heste opdrættet i andre lande fra at sætte fod i Norge. Det tema følger vi op i dette blad. Derudover er der et fyldigt referat af hingstekåringen. Sensommerens følskuer er der korte omtaler af. Ved hestekongressen tidligere på året var der et foredrag om indavlsprocenter. Dette refereres og indavlsprocenterne er beregnet på både hingstene i Guiden 2007  og på de anmeldte til hingtekåringen. Fra sportens verden er der flere spændende artikler, bl.a. resultaterne fra DM og Nordisk. På udlandssiderne tager vi endnu engang den lukkede stambog i Norge og de ’helnorske’ fjordheste under behandling.

Loven m hold af heste, der træder i kraft ved årsskiftet omtales, og den kommer til at få betydning for både opdrættere og brugere. Der er referater fra forårets plageskuer refereres. Dyrskuerne får også nogle ord med på vejen. Årets regional- og medaljekåring er et overstået kapitel, hvordan det gik, kan du læse her.  Bladet slutter med omtale af den aktuelle stilling i FJ-Tour’en, referater fra forårets stævner og en omtale af DM og Nordisk.

187 small

Maj-bladet har sædvanligvis ikke mange arrangementer at fortælle om, da sæsonen jo først rigtig går i gang i april, men årets materialprøve får fyldig omtale. Der er foromtale af regionalkåringen, hvor både hopper og vallakker kan bedømmes, ligesom der foretages afkomsvurdering. Artikelserien om farve-nedarvning fortsætter med udgangspunkt i de fødte føl i 2006. Avlens etiske kodeks offentliggøres. Sporten ’varmer også op’ med information om, hvad sæsonen byder på af større stævner, dvs. DM og Nordisk. Bladet slutter med lidt udlandsstof

186 small

Forsidebilledet har vi hentet så langt væk som i Canada, hvor de stadig har vinter.  2-3 artikler i bladet fortæller lidt om, hvad der sker i den udenlandske fjordheste-verden. På den indenlandske front gør vi klar til en generalforsamling, hvor hele bestyrelsen træder tilbage for at give plads til den nye struktur, der blev vedtaget på generalforsamlingen i november.  Men selv om bestyrelsen træder tilbage (nogle er dog nok indstillet på at modtage valg igen), så har vi naturligvis fortsat arbejdet med at planlægge, hvad der skal ske i 2007. Derfor er der information om den nye materialprøve i marts, om regionalkåringen i juli og om hingstekåringen i september.  Tilsvarende fortæller vi om, hvad sportens udøvere kan se frem til.