Medlemsbladet ”Fjordhesten” 2008

Bladet udgives af Fjordhesten Danmark.

Siden begyndelsen af 2008 og har bestyrelsen stået som redaktør af bladet med kraftig uddelegering af stofproduktionen til komiteerne, dette sidste måske især synligt i de senere numre.

Mette Kofoed fotograferer fortsat til bladet.

192 small "Fjordhesten" nr. 192

Årets to sidste blade blev slået sammen til det største blad, vi nogensinde har udsendt.  Der er referat fra såvel regional- og medaljekåring samt 2 års finale, og vi har krydret disse artikler med ’avlerprofiler’. Hingstekåringsresultaterne er naturligvis også med på avlssiderne. Der er masser af dyrskueresultater, ligesom også følskuerne nåede at komme med. I alt er der 17 sider med avlsstof. Sporten er lidt mere beskeden med kun 9 sider: Køre-DM, TIKA-cup finalen, Stævne Syd og DM kan du læse om. Der er også en spændende artikel om en fjordhest, der klarer sig flot ved Military. Der er udlandsstof fordelt over 12 sider med involvering af følgende lande: Norge, Sverige, Tyskland og Canada-USA.

Der er referater fra de mange åben-stald-steder. Vi aflægger ’hjemme-hos’-besøg på Langeland. Der er foromtale af regionalkåring mv. og naturligvis også af hingstekåringen. Forårets plageskuer refereres. På sportssiderne har vi invitation til DM og Stævne Syd og et referater fra nogle af forårets stævner.  FJ-Tour stillingen netop nu fortælles der om, og sportskomiteen fortæller, hvad den vil med TIKA-cup. På udlandssiderne beskæftiger vi os kun med Skandinavien, først tre artikler om Norge med udspring i hingsteudstillingen, siden referat fra jubilæumsfestlighederne i Finland, Nordens yngste fjordhesteland. Og dette er det første blad vi nogensinde har udgivet helt i farver.

Det første 2008-blad udkommer med ny forside og nyt layout. Der er en oversigt over de forskellige modtagere af PR-prisen gennem tiderne. Generalforsamlingen får nogle ord med på vejen. Årets materialprøve får mange ord med på vejen. Der inviteres til regionalkåring, medaljekåring og 2 års finale. Vi har et nyt kapitel i artikelserien om farve-nedarvning med udgangspunkt i 2007-føllene. Sportskomiteen fortæller, hvad de vil med FJ-Ung og fortæller om sportsstambogen. På udlandssiderne er der artikler om Finland, Sverige, Norge, Tyskland, Argentina, Holland og USA.