2009

Medlemsbladet ”Fjordhesten” 2009

På bestyrelsesmøde i begyndelsen af februar fik vi lagt planer for det redaktør-kollektiv, der fremover skal stå for produktionen af vort medlemsblad fra og med nr. 194. Vi har udtænkt en model med fire delredaktører og en redaktør. Sidstnævnte skal stå for kontakten til vort trykkeri. De fire delredaktører er ansvarlige for hver deres sektioner: forening, avl, sport og udland. Det er altså delredaktørerne, du skal sende stof til, hvis du har referater fra f.eks. avl eller sport. Kontaktoplysningerne er som følger:

Redaktør:

Mette Kofoed, Rylevej 3, 1.tv. 6000 Kolding

Tlf.: 2821 3609  - email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Delredaktør for foreningssiderne:

Rene Juul Jensen, Ømarksvej 15, Vetterslev, 4100  Ringsted

Tlf. 5764 3009 eller 2072 5282.– email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Delredaktør for avlssiderne:

Pernille Balcer, Kildegårdsvej 1, 4729  Præstø

Tlf.: 5122 1975 – e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Delredaktør for sportssiderne:

Britt Laursen, Elverodvej 24, 5462 Morud

Tlf.: 6596 4917 eller 4088 4956 – email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Delredaktør for udlandssiderne:

Birgit Mortensen, Norddalen 9, Skt. Klemens, 5260  Odense S

Tlf. 6615 3908 eller 2163 2903 – email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

15.02.2009
Birgit

 
"Fjordhesten" nr. 194

Dette november-blad er det største vi nogensinde har udgivet. I alt 48 sider fyldt med spændende artikler fra ind- og udland. På foreningssiderne fortæller et medlem, hvorfor hun har købt sin tredje fjordhest, en vallak, som hun vil starte stævner på. På avlssiderne er der referater af årets kåringer, føl- og plageskuer samt dyrskuerne. Vil du have alle resultater, så skal du besøge vor elektroniske stambog (www.fjordhorse.dk), hvor du ikke blot får bedømmelsestal og oprangering, men også kan finde oplysninger om de deltagende hestes afstamning. Vore ryttere og kuske har opnået helt fantastiske resultater i 2009, både ved Nordisk mesterskab i Sverige og ved Europamesterskabet i Tyskland. Det kan du læse mere om i bladet, hvor vi i øvrigt også har en artikel om en handicaprytter, der fik sin 2009-drøm opfyldt. På udlandssiderne fortsætter vi gennemgangen af importerne fra moderlandet og vi har sat fokus på jubilæumsfestlighederne i Tyskland, herunder på de tyske avlshingste, specielt dem, der er kommet fra Danmark.

"Fjordhesten" nr. 193

Vi har stærkt fokus på ’hjemme-hos’ artiklerne, idet vi besøger ’et almindeligt medlem’, hvis ellers sådanne eksisterer, et medlem, der var til kåring med sine heste første gang i 2008 og endelig en rytter. Vi har et par små artikler om ’svære ord’ i eksteriørbeskrivelser.  Der er for-omtale af årets plageskuer (krydret med statistik fra 2008), regional-/medaljekåring og hingstekåring. Der er en artikel om, hvordan et af vore medlemmer forbereder sin hest til udstillingssæsonen. I alt er der 12 sider med avlsstof. Der er også ca. 12 sider med sportsstof. Sportskomiteen har artikler om, hvordan hesten bliver stævneklar, springklar og køreklar. Der er artikler om de nye DRF-reglementer, om DM i 2009 og årets store internationale stævner (Nordisk i Sverige og EM i Tyskland). Vi har en artikler om terapi for hest og rytter og om tilridning af ungheste. På udlandssiderne kigger på importen af avlshingste fra Norge. Vi har også lidt stof fra Tyskland og Australien. I alt 36 sider inkl. de artikler, vi ikke har nævnt.