Kort nyt

December er måneden, hvor vi bruger tid på at studere årets indekstal. Vi får dem på hingste, hopper og årets føl. I skrivende stund er de kun hos avlsudvalget., men i løbet af en uges tid kan I sikkert også finde dem her på hjemmesiden i den lukkede afdeling (dvs. KUN for medlemmer).

Hingste indeks bruges til at finde ud af, dels om vi har nye elitehingste dels om der er hingste, der står til afkåring. Det første ved vi endnu ikke, det andet tror vi ikke bliver aktuelt i år. Når de to lister er på hjemmesiden, så er hingsteejerne velkomne til selv at gå i gang med at undersøge, om de har en elitehingst i stalden. Mener de at have det, så skal de bruge ansøgningsblanketten her på hjemmesiden (også den kommer i løbet af en uges tid).

Hoppe indeks bruges også til at finde ud af, om der gemmer sig nye elitehopper i flokken. Karina og jeg mener at have fundet frem til fem nye elitehopper, men vi skal lige være helt sikre, før vi offentliggør det glade budskab. Men listen er også nyttig, når der kigges efter hopper, der måske kan blive administrativt afkomsvurderet mhp. bronze.

Føl indeks bruger vi egentlig ikke til noget, dvs. de er nyttige, når vi opretter årets føl i FjordHorse. For ejerne er det naturligvis interessant at se, hvilket indeks føllet er født med.