2011
Invitation til Fjordhesten DK’s
Terrænprøver
d. 25. september 2011
 
 
Kl. 1 Træningsterræn Let – afholdes kun hvis kl. 2 har minimum 15 starter
Kl. 2 Terræn Let – kræver minimum 15 starter
Kl. 3 Terræn Middel – kræver minimum 8 starter
 
Praktiske oplysninger:
Terrænridningen afvikles hos Sønderskov rideskole, Sønderskovvej 161, 6200 Åbenrå – se kørevejledning, da broen på Sønderhesselvej som GPS’erne normalt henviser til ikke er egnet til køretøjer over 1 ton.   
 
Pris for deltagelse:
Træningsterræn: 75,-
Let/middel: 100,-
Hold Let/Middel: 300,-
Indsættes på konto: 7245-1277585
 
Tilmelding sendes til:
Søs Clausen
Pilen 12, 1 tv
7120 Vejle Øst
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 
Sidste tilmelding 9. september 2011
 
Efteranmeldelser modtages kun i det omfang tidsplanen tillader det og mod dobbelt startgebyr.
 
Der rides efter Fjordhesten Danmarks reglementer. Se beskrivelserne af træningsterræn, Terræn Let og Terræn Middel i Fjordhesten Danmarks terræn reglement på www.fjordhest.dk under Sport, 2011.
Sønderjyllands Fjordhesteforening giver mulighed for at der kan forudbestilles et varmt måltid til 40 kr. Mulighed for at købe varm mad, hvis der ikke forudbestilles sammen med tilmelding vil være begrænset. Der vil være mulighed for at købe kaffe, the, varm kakao og kage i løbet af dagen.
Spørgsmål inden dagen kan rettes til Søs Clausen tlf. 24 46 32 99 eller på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 
Program/startliste:
Program og startliste vil være at finde på www.fjordhest.dk, under sport 2011 ca. en uge før terrænridningen afvikles, og vil blive udsendt til alle ekvipager, såfremt der angives mailadresse.
 
Opstaldning
Der vil være begrænset mulighed for opstaldning.
 
Hesten
Terrænridningen er åben for Fjordheste med pas eller stamtavle, og som senest ved tilmelding er opført på Fjord­hest­en Danmarks Startret-liste.
 
Hold Mesterskab
Et hold skal bestå af minimum 3 og maksimalt 4 ekvipager der kan starte henholdsvis Let eller Middel. Derudover kan anmeldes maksimalt to reserve-ekvipager, som indgår i holdet ved afbud. Alle ekvipager med­tag­es i startlisten, og der kan ikke ændres i hold inkl. reserver, når denne er offentliggjort på Fjordhesten Danmarks hjemmeside.
En hest/rytter kan kun starte på et hold og kun en gang på holdet.
De 3 bedste resultater på holdet tæller - har flere hold samme pointsum, tæller den 4. rytters resultat dog med. Er der stadig pointlighed vinder det hold med flest middel deltagere.
Hver rytter på holdet starter også individuelt. Ønsker evt. reserver at starte individuelt, skal disse tilmeldes på egen tilmeldingsblanket.
Det er muligt for ekvipager der er udklasset af Terræn Let at starte for et hold, såfremt kl. 3 Middel aflyses. Dog vil disse ikke indgå i den individuelle konkurrence.
 
Udstyr
Der rides med spændt, godkendt ridehjelm. Sikkerhedsvest kræves.
Der rides med støvler eller korte støvler og leggins (rytterens læg og ankel skal være beskyttet, ’ukurant’ fodtøj uden hæl, såsom løbesko, er ikke tilladt).
Der må rides med pisk eller sporer eller ingenting
Der må rides med glat 2- eller 3-delt trense- eller muffebid eller med bidløst hovedtøj (bosal (ægte hackamore) eller snoregrime, men ikke med den mekaniske hackamore).
Klokker, gamacher og strygere er tilladt. Bandager er tilladt, hvis de er forsvarligt påsat og lukkede.
Fortøj og halerem er tilladt. Martingal og andre hjælpetøjler er ikke tilladt. 
 
Ruten
Inden prøven gås ruten igennem til fods med rytterne med information om for­hind­ring­er­ne.
Hvis en hest nægter at passere en forhindring, er det tilladt for rytteren at stå af og træk­ke hesten igennem. Dette honoreres meget lavt, men er dog bedre, end hvis hesten slet ik­ke passerer forhindringen.
Det er kun tilladt de ekvipager, der er tilmeldt prøven at ride i prøveterrænet, men alle er vel­komne til fods med respekt for de deltagende ekvipager.
 
Afmærkning af ruten
Ruten afmærkes tydeligt. Der, hvor der vil kunne opstå tvivl for rytteren, vil der være mar­kering med farvede pile eller skilte.
I forhindringsområderne, og hvor der er en snævrere afgrænset linieføring, vil der være op­sat røde og hvide markeringer, hvor rød afmærkning skal være på højre hånd og hvid afmærkning på venstre hånd. Der kan være påført bogstaver for at indikere ræk­ke­føl­gen (f.eks. A,B,C).
 
Udklasning
En ekvipage er udklasset af terræn let, når den for 3. gang har været blandt de 5 første placerede eller ekvipagen er blevet placeret i terræn middel. Udklasningsperioden er indeværende år samt 2 år bagud.
 
Uheld for såvel ryttere/heste/hjælpere/publikum m.v. og det ansvar der måtte følge deraf, er Fjordhesten Danmark uvedkommende. Det samme gælder tyveri og skader på personer eller udstyr.