Camps - hvad er det for en størrelse?

Der findes heldigvis i dag nogle private initiativer for unge og de lidt mere voksne mennesker med Fjordhest. Der afholdes hvert i år Camps med masser af aktiviteter for deltagerne. Aktiviteter som både er til hest og sociale.

Disse Camps er ikke under foreningsparaplyen, men Fjordhesten Danmark støtter disse, da vi finder det så gode aktiviteter etableret af unge foreningsmedlemmer med interesse for udvikling af foreningen og racen, at foreningen naturligvis bakker 100% op om disse Camps.

Der findes i dag 3 Camps som afvikles hvert år i sommermånederne. 

  • Junior Camp
  • Ung med Fjordhest
  • Senior Camp

Junior Camp 

Man kan være deltager til Junior Camp fra det år man fylder 10 år til det år man fylder 15 år.

Historien om tilblivelsen af Junior Camp

For os startede det hele i 2009 da vi endelig var blevet gamle nok, til at komme med på det årlige junior kursus ved Annette Schmidt i Sønderjylland. Her havde vi tre dage med en masse god læring om fjordhesten som ridehest og udstillings dyr. Her lærte vi om hvordan man kigger pa° bygningen, gangarterne og klipningen af hele hesten (der fandt vi ud af at der er meget mere end bare manen der skal holdes). 

Ikke nok med at vi lærte en masse spændende nye ting om fjordhesten så fik vi en masse nye venner og bekendtskaber der ligesom os havde en kæmpe kærlighed til de skønne gule heste. Junior kursus var noget vi så meget frem til hvert år. Selskabet og sammenholdet var fantastisk og læringen var i top, desværre fik Annette kræft og i 2014 var det sidste gang det hun holdt junior kursus.

Det har givet os blod på tanden, for at skabe noget lignende for de helt unge mennesker, der ligesom os er helt vilde med fjordheste, hvorfor vi i dag har etableret en Junior Camp.

Klik her, hvis du har fået interessen for Junior Camp

Ung med Fjordhest

Man kan være deltager i Ung med Fjordhest fra det år man fylder 15 år til det år man fylder 25 år. (15 - 24 år)

Formålet er at skabe større interesse for brugen og avlen af Fjordheste.

Grib muligheden og få en lærerig weekend. (Hyg jer med hinanden) Vi er faktisk rigtig mange unge Fjordheste interesserede rundt om i landet. Du behøves ikke have din egen fjordhest, men det er en fordel. Det kræves dog, at du skal have interessen for de skønne gule heste.

Holdet bag Ung Camp, Hanne, HP og Pia, glæder sig altid til at tilbringe en hyggelig og lærerig weekend sammen med de skønne unge mennesker og har altid sammen sat et spændende program, som forhåbentlig kan være med til at styrke det sociale sammenhold og skabe nye venskaber. Man bor på campingplads i eget telt eller egen campingvogn med fuld forplejning i hele weekenden. Der er altid en voksen til stede på pladsen.

Klik her, hvis du har fået interessen for Fjordhesten dk Ung Camp

Senior Camp

Senior Camp er en fjordhestelejr for voksne (25+). Campen er opstået ud fra inspiration fra Junior Camp og Ung Camp, som også er ridelejre for fjordhesteinteressede. For selvom man er voksen, er det stadig sjovt at mødes og være sammen med nogen, der har samme passion som en selv. 

Senior Camp afholdes i naturskønnne omgivelser på Vrensted og Omegns rideklub, som vi har et godt samarbejde med. Her lejer vi bokse og faciliteter, og så bor vi i bedste campingstil ude foran dressurbanerne. 


Campens hovedattraktion må nok være turene til Løkken strand (fredag og søndag), som har en helt fantastisk kystlinje til ridning. Der er masser af plads, og sandet er fast og godt at ride på. På strandturene rider vi samlet ned til stranden, og så plejer vi at dele os op i to hold, så der både er plads til dem, der vil ud og fræse og dem, der er mere til en rolig tur i de skønne omgivelser. 


Om lørdagen har vi en dygtig dressurunderviser ude, og så rider man 30 min. eneundervisning. Det plejer at være super hyggeligt, da dem, der ikke er i gang med at ride, sidder i campingstole og ser på. Vi er også glade for at hygge med kaffe, kage og snacks, mens vi sidder og ser ridning. Hvis der er nogle ryttere, der ikke er interesserede i at ride dressurundervisning, laver vi en tur i plantagen for dem.


Ud over ridning og hygge med hestene, tager vi en tur ud af huset og spiser noget lækkert mad. Vi har også et fagligt indslag, hvor vi får besøg af en fagperson, der holder et oplæg og svarer på spørgsmål. Dette plejer at give en god debat, hvor folk deler erfaringer, og vi alle bliver klogere. 

Derudover er vi glade for at hygge os om aftenen med et glas vin eller to. 


Formålet med Campen er at styrke det sociale samvær mellem voksne fjordhesteryttere på tværs af alder, discipliner og landsdele. Det er nemlig ekstra sjovt og hyggeligt at deltage i fjordhestearrangementer, når man kender de andre. Når vi har spurgt deltagerne, siger de også, at alle de nye venskaber er noget af det bedste ved at komme på Senior Camp. 


Hvis man synes det lyder interessant eller gerne vil have flere oplysninger om campen, kan man melde sig ind i Facebook-gruppen: “FJ SENIORCAMP”, hvor man også kan se billeder fra tidligere år.

Klik her, hvis du har fået interessen for FJ Senior Camp (Facebook side)

Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram